23948sdkhjf

Vandt sag mod gravid chauffør

Transportvirksomhed vandt sag om afskedigelse af gravid chauffør. Beslutningen om afskedigelse var truffet, før medarbejderen meldte sig syg.
Som hovedregel kan man aldrig afskedige en gravid medarbejder; men en virksomhed kunne dokumentere, at de havde truffet beslutning om afskedigelse, inden medarbejderen sygemeldte sig på grund af graviditet. Derfor vandt ATL og transportvirksomheden sagen.

Arbejdsgiveren blev stævnet for betaling af 9 måneders løn for at fyre en kvinde samme dag, som hun påstod, at hun oplyste arbejdsgiveren om sin graviditet.

Virksomheden havde modtaget en sygemelding, men mente ikke, at medarbejderen også havde oplyst om graviditeten.

Samme dag sendte virksomheden en opsigelse begrundet i arbejdsmangel og mangel på fleksibilitet. Afskedigelsesbrevet var allerede skrevet

Opsigelsen var OK

Retten fandt, at beslutningen om at opsige medarbejderen blev truffet inden sygemeldingen og at afskedigelsesbrevet var skrevet inden sygemeldingen.

Det var ubestridt, at medarbejderen var gravid, da virksomheden besluttede at opsige hende; men retten mente ikke, at firmaets opsigelse var begrundet i selve graviditeten. Derfor blev transportvirksomheden frifundet i sagen.

Advokat i DI/ATL, Pernille Grenaae, der førte sagen for virksomheden, siger i anledning af afgørelsen:

- Vi rådgiver virksomhederne om, hvor dyrt det kan være, hvis der handles i strid med ligebehandlingsloven. Bevisbyrden kan være vanskelig for virksomhederne at løfte. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at bevisbyrden trods alt kan løftes.

Det vides endnu ikke, om sagen ankes
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437