23948sdkhjf

Gåtur gav pote

En tilfældig gåtur på havnen i Skagen blev til en ny begyndelse for arbejdsløse Kasper Sander Hansen. På sin vej mødte den 19-årige nemlig sin kommende arbejdsgiver, Skagen Truck Service.
Kasper Sander Hansen havde gået ledig i cirka seks måneder, da han mødte direktøren for Skagen Truck Service på havnen i Skagen. Som mange andre unge, havde Kasper ikke fundet den hylde, som han arbejdsmæssigt passede ind på. Det sendte ham ud i en ledighedsperiode:

- Da jeg gik arbejdsløs, søgte jeg på livet løs efter en læreplads, men uden held, fortæller han.

- Det var enormt frustrende. Når jeg hverken kunne komme ud og bruge mine hænder gennem en læreplads, og jeg ikke er den boglige type, følte jeg ikke at min fremtid så særlig lys ud.

En ny begyndelse

Alt det ændrede sig fra den ene dag til den anden. Kasper fik den nødvendige læreplads hos Skagen Truck Service, og begyndte på uddannelsen som transportlærling på AMU Nordjylland:

- Da jeg mødte Kasper på havnen og fandt ud af, at han ikke havde noget at tage sig til, tænkte jeg med det samme, at det måtte der gøres noget ved, siger direktør Leif Thellefsen fra Skagen Truck Service.

- En ung mand fuld af kræfter og lyst til det hele! Det så jeg som et aktiv for min virksomhed. Så jeg ansatte Kasper uden betænkeligheder,

En lys fremtid

Det har vist sig, at Kasper uden problemer har kunnet indgå i virksomheden både på fagligt og socialt plan, og det er på trods af, at omgangstonen i virksomheden beskrives som "for munter" og "pågående".

Kasper kendte ikke meget til transportfaget, inden han blev ansat i virksomheden i Skagen, men det er der blevet lavet om på, og nu er Kasper bidt af arbejdet med de store biler:

- Jeg kendte intet til faget, inden jeg begyndte som transportlærling på AMU Nordjylland og som lærling hos Skagen Truck Service, og var derfor ikke sikker på, om det lige var mig.

- Nu vil jeg gerne fortsætte inden for faget i fremtiden og måske endda blive lastbilchauffør engang. Nogle gange skal man prøve noget helt nyt, som man egentligt ikke havde tænkt på, for at finde ud af hvad man gerne vil, siger Kasper som et godt råd til andre unge, der har svært ved at finde en læreplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063