23948sdkhjf

FDT: Modulvogntog bør inddrages i flere forsøg

- Hvis vi kan gøre transporten endnu mere effektiv, åbner det vejen for udbredelsen af modulvogntogene i Europa, mener Foreningen af Danske Transportcentre.
En af de organisationer, som bakker 100 procent op om modulvogntogsforsøget i Danmark, er Foreningen af Danske Transportcentre (FDT).

- Over halvdelen af de modulvogntog, der kører på det danske modulvogntogsnet, kører mellem vores centre, fortæller Thomas Elm Kampmann, der er talsmand for foreningens otte transportcentre.

- Vi gør en stor indsats for at skabe den rette infrastruktur rundt omkring i centrene. Her arbejder vi ikke bare for at indrette omkoblingspladser og brede rundkørsler, men vi bakker også op om de enkelte virksomheders ønske om at servicere og udnytte modulvogntogene. Det kan være alt fra at hjælpe med byggetilladelser eller at forhandle med myndighederne.

Udforske mulighederne

Thomas Elm Kampmann minder om, at der officielt stadig er tale om et forsøg med modulvogntog, selv om de fleste i transportbranchen nærmest tager det givet, at modulvogntogene er kommet for at blive.

- Jeg opfordrer derfor virksomheder og myndigheder om at udforske mulighederne for at skabe egentlige rutenetværk mellem centrene. Jo bedre samarbejdet mellem virksomhederne i de forskellige centre, jo bedre resultater vil vi kunne opnå med modulvogntogene.

- Der kunne samarbejdes omkring citylogistik og samdistribution. Man kunne for eksempel også skabe bedre netværk mellem havne og transportcentre. Og så må vi også have inddraget jernbanen og kombiterminalerne noget mere.

Mere effektiv transport

- Vi har behov for at se nærmere på, hvordan vi kan transportere mere effektivt og mere intelligent - og hvordan vi kan få optimeret modulvogntogenes rolle i dansk transport. Der er plads til flere modulvogntog på de danske veje, og de kan være med til at forbedre effektiviteten af dansk transport markant.

Derfor ser Foreningen af Danske Transportcentre ser frem til Vejdirektoratets kommende undersøgelse af modulvogntogenes effektivitet.

- Får vi et godt resultat her, vil det virkelig danne grobund for modulvogntogenes videre udbredelse i Europa, slutter Thomas Elm Kampmann, som minder transportbranchen - og chaufførerne - om at man skal overholde alle love og regler.

- Vi ønsker ikke at se modulvogntogene uden for rutenettet. Og vi ønsker ikke at se uheld på vejene. Det bør der være en bred opbakning omkring i hele branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422