23948sdkhjf

Nyt vulkanudbrud på island på vej

Eksperter venter ikke, at denne vulkan vil lamme lufttrafikken, som Eyjafjallajökull gjorde i april.
Udbrud på vej

Den islandske vulkan Grimsvötn er begyndt at røre på sig.

Eksperter venter, at et udbrud kan finde sted inden for en uges tid, men konsekvenserne bliver dog formentlig ikke som i april i år, da europæisk lufttrafik var lammet i ugevis af udbrud fra Eyjafjallajökull.

Fakta om sidste udbrud

Onsdag den 14. april 2010 går den islandske vulkan Eyjafjallajökull i udbrud. Ved udbruddet bliver cirka 800 islændinge evakueret.

Torsdag den 15. april beslutter den danske flysikringstjeneste, Naviair, at lukke det danske luftrum fra klokken 18.

Fredag den 16. april er luftrummet fortsat lukket. Det lægger et kæmpe pres på alternative transportselskaber som bus, tog og færger, der har svært ved at følge med den stigende efterspørgsel.

Lørdag den 17. og søndag den 18. april: Luftrummet over det meste af Europa er fortsat lukket. Lørdag er store rejsedag for danske charterturister, og det betyder, at mange bliver fanget på ferien. Rejseselskaberne forsøger at få gæsterne hjem i busser. Mandag den 19. april beslutter Naviair at åbne det danske luftrum i stor højde for gennemflyvning. Der kan dog stadig hverken startes eller landes i danske lufthavne.

Tirsdag den 20. april: Det danske luftrum er fortsat lukket for at lette og lande, mens det stadig er muligt at overflyve i stor højde.

Onsdag den 21. april klokken 02 åbnes der for, at fly kan lette og lande i Danmark. Åbningen gælder i første omgang frem til klokken 8, men forlænges.

Torsdag den 22. april godkender Statens Luftfartsvæsen nye procedurer for flyvning i lette koncentrationer af vulkansk aske. De nye procedurer træder i kraft torsdag den 22. april klokken 08.00. Alle hidtidige restriktioner for flyvning i dansk luftrum er hermed ophævet og al flyvning er tilladt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078