23948sdkhjf

Udnyt kapaciteten

Leder i Transportmagasinet den 18. oktober 2010 om forsøget med modulvogntogene.
DER ER VIND i de politiske sejl om modulvogntogene for tiden. Politikerne er positive. Myndighederne med er positive. Store dele af vognmandsbranchen er positive, og kommunerne er for så vidt også positive; når blot branchen og virksomhederne vil være med til at betale de nødvendige lokale vejtilpasninger. Modulvogntoget er kommet for at blive. Sådan siger vi og glemmer helt, at der stadig er tale om et forsøg. Og som alle andre forsøg, slutter dette forsøg også på et tidspunkt – tidligst dog i 2017.

NU TROR DE fleste i branchen - også undertegnede – at forsøget bliver gjort permanent i 2017, når beslutningstagerne har læst de mange rapporter og undersøgelser af det danske modulvogntogsforsøg. Disse rapporter og undersøgelser vil blive lavet de kommende år. Allerede nu har Vejdirektoratet bebudet, at man vil undersøge, hvor godt branchen bruger de store vogntogS kapacitet!

DET ER VIGTIGT, at der kommer positive konklusioner. Hele Europa følger med på sidelinien, fordi Danmark har gjort sig til talsmand for en udbredelse af modulvogntogene i EU. Der er kun ét ting at gøre. Vi må blive endnu bedre til at bruge vogntogene effektivt, undgå tomkørsel, slå os sammen i netværk og fylde bilerne op til randen.

HVIS IKKE MODULVOGNTOGENE viser de lovede resultater, kunne vi have sparet det store forsøg med ombygning af rundkørsler og køb af dollyer mv. Så kunne vi i stedet blot have hævet vægtgrænsen til 50 ton og kørt med ganske almindelige 5-akslede vogntog.

Nå, det er en anden historie. Lad os nu få de modulvogntog udnyttet efter hensigten.

På gensyn den 8. november 2010
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094