23948sdkhjf

Foråret spirer

Leder fra Transportmagasinet den 22. marts 2010. Den handler om optimismen, som spirer om foråret. Selv i krisetider, er der nogle, som ufortrødent fortsætter med at se lyst på mulighederne.
VINTEREN ER LANGSOMT ved at slippe sit tag i Danmark. Langsomt – men sikkert går vi ind i en ny årstid. Foråret. Det er en årstid, som varsler mere sol og sommer. For transportbranchen betyder det sommertid og et skift fra snerydning til kranopgaver rundt omkring i lystbådehavnene – blandt andet.

KRISEN KØRER SNART på sit andet år, og vi har alle vænnet os til et lavere aktivitetsniveau. Mange vognmænd har måttet afskedige medarbejdere og afhænde en del af bilparken. Andre har søgt udfordringer i nye nicher. I bladbranchen skærer vi ned i oplag og sideantal for at holde skindet på næsen, så længe krisen varer. De gode tider kommer nok snart tilbage. Opsvinget er måske lige om hjørnet... håber vi.

DET ER IKKE alle, som bare sætter sig ned og sætter deres lid til håbets gudinde. Nogle søger aktivt at kommer videre trods krisetiderne. En af dem er vognmand Kim Vermø, Tåsinge, som undertegnede besøgte i sidste uge. Selv om han og andre vognmænd i kommunen mistede snekørslen, fordi Svendborg ville rydde sneen selv, kæmper han bravt videre. Han finder nye måder at mindske sine omkostninger på. Han forlænger også materiellets levetid ved at rense hydraulikolien i sine kraner – og sparer tusinder af kroner. Læs om ham på side 16-17.

SELV OM MAN mange steder læser og hører om krisen, så er der også solstrålehistorierne. Man lægger måske ikke så meget mærke til dem; men det er forkret. Dem bør man lede efter – og lade sig inspirere af.

SÅLEDES INSPIRERET HÅBER jeg, at I - kære læsere - ser frem til at læse denne udgave af Transportmagasinet.

På gensyn om 14 dage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11