23948sdkhjf

Femer-forbindelse udskudt til 2020

Den faste forbindelse mellem Lolland og Femern indvies tidligst i 2020. Den faste forbindelse over Femer Bælt er udskudt to år, oplyster transportminister Hans Chr. Schmidt (V).
Forsinkelsen skyldes grundige miljøundersøgelser.

En skråtagsbro er 600 millioner kronere dyrere at bygge end en sænketunnel, viser Sund & Bælts beregninger, som blev præsenteret for trafikforligspartierne i dag (tirsdag den 2. november 2010).

Budgetoverslaget siger 38,5 milliarder kroner for en skråtagsbro og 37,9 mia. for en sænketunnel.

Det gør dog ikke tunnelen til det billigste projekt. Den årlige vedligeholdelse er 100 millioner kroner dyrere for en tunnel end for broen. Dernæst kan en bro gøres færdig et halvt år hurtigere, og det betyder én milliard kroner mere i indtægt, som mere end opvejer den højere anlægspris.

Samlet set er tilbagebetalingstiden for hele projektet - inkl. baneprojektet Ringsted-Rødby - 34 år for en bro og 36 år for en tunnel. Derfor vurderer alle trafikforligspartier, at budgettet er robust og der er langt til rentedøden for Femerprojektet.

Bro eller tunnel

Anne Baastrup (SF) og Morten Østergaard (R) er på tunnelholdet, mens Magnus Heunicke (S) og Kim G. Christiansen (DF) foretrækker en bro.

Forligspartierne (alle minus Enhedslisten) går i gang med anlægslovforslaget i januar 2011, oplyser Hans Chr. Schmidt.

Før vil han ikke afsløre sin egen holdning til en tunnel eller bro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078