23948sdkhjf

Gyser om selvkørende

Stemmerne står lige i EU-parlamentets transportudvalg.
EU-parlamentets transportudvalg afgiver ingen udtalelse om arbejdstid for selvstændige chauffører.

Det skyldes, at de britiske konservative stemte sammen med venstrefløjen mod den samlede udvalgsrapport, så stemmerne stod 20-20 samt én blank. Forinden havde konservative og liberale ellers fået fjernet alle krav om, at selvkørende skal omfattes af arbejdstidsregler.

Andre udvalg tager også stilling til forslaget, inden det samlede parlament stemmer for ændringsforslag og forslaget i sin helhed.

Må vente til april

- Beskæftigelsesudvalget skal stemme i april, og det bliver lidt af en gyser. Det kan gå begge veje, vurderer EU-parlamentsmedlem Anne E. Jensen (V).

Hun håber, at selvstændige friholdes for at opfylde reglerne om arbejdstid.

Arbejdstidsbestemmelsen fra 2002 skulle have været indført senest 23. marts 2009, men EU-kommissionen undlader at kræve den oprindelige bestemmelse gennemført, så længe dens eget forslag om at undtage selvkørende er under behandling.

Kommissionens forslag indeholder opstramninger, der skal imødegå problemer med "falske selvstændige".

Flertallet skiftede

Ved EU-parlamentsvalget i juni 2009 forsvandt flertallet i hvert fald på papiret for et arbejdstidsloft for selvkørende.

Herhjemme er regeringen og Dansk Folkeparti enige om, at selvstændige vognmænd ikke skal pålægges arbejdstidsregler bortset fra de almindelige kørehviletider for selve kørslen.

- Det tjener intet formål at have regler på det område, som ikke kan håndhæves, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078