23948sdkhjf

Jet på lastbilvasken

Christ har udviklet en ny type udstyr til sine lastvognsvaskeanlæg. Med Jetstream roterer vanddyserne, så vandet kommer ind og renser alle kroge.
Rene og skinnende køretøjer er blevet en vigtig del af transportfirmaers markedsføring. Bliver varerne leveret i et rent og velholdt køretøj, giver det en positiv afsmitning på holdningen til firmaet.

Det ved man hos den tyske producent af lastvognsvaskere Christ, som konstant udvikler på sine vaskeanlæg, så de bliver mere effektive til at vaske, lettere at vedligeholde og mere tilfredse kunder.

- At holde sin bil ren giver ikke kun et godt image, men det er også med til at forlænge levetiden på ens køretøj, siger Per Brødsted, salgschef hos Autotank, som forhandler og servicerer anlæg fra Christ.

Netop nu rejser han landet tyndt for at fortælle kunderne om den seneste nyudvikling fra Christ.

Jetstream er et vaskesystem, der virker ved hjælp af højtryk, og som er specielt effektivt til at vaske køretøjer med specielle former som for eksempel tankvogne eller som forvask til særlige beskidte biler som anlægsbiler og renovationskøretøjer.

- Det unikke ved Jet-dyserne, er at de roterer, og det gør dem meget effektive til at fjerne snavs. Der sidder fire højtryksenheder på hver side af vaskeanlægget, og hver enhed har fire roterende dyser.

- De er ekstremt effektive, siger Per Brødsted.

- Den tid man bruger på manuelt at give bilen en forvask med en manuel højtryksrenser bliver markant begrænset.

Århus først

Første anlæg herhjemme med systemet er sat op hos fragtmandsfirmaet Viktor Sørensen i Århus. Det er et fuldautomatisk vaskeanlæg, der er i stand til at vaske alle typer rullende materiel fra personbiler til vogntog og busser.

Maskinen har fuldt centeroverlappende sidebørster. Det betyder, at børsterne vasker to gange hen over midten af både front og bagende af bilerne. Vaskemaskinen kan leveres med to eller tre børster, og den kan vaske alle typer køretøjer foruden trailere.

Tagbørsten indstiller sig automatisk til vask af spoilere og projektører. Der er et specielt program til vask af forvogne, anhængere og trailere med læssebagsmæk.

Børsternes bevægelser sker med motor, snekkegear og en kraftig tandstang, som garanterer for en sikker drift og lang levetid af vaskeanlægget.

Intelligent styring

Vaskeanlægget er udstyret med den intelligente SPS-styring, der blandt andet betyder, at man kan stoppe og starte maskinen under vask uden at skulle starte forfra.

Maskinen kan også kobles sammen med en betalingsterminal som for eksempel AutoTanks Ran-kodesystem eller en magnetkortlæser.

Den har også PC-styring, som kan kobles sammen med betalingsterminalen, der er udstyret med et diagnosesystem for fejlsøgning og udbedring via et display med dansk tale.

Endelig er anlægget udstyret med Christs specielle dyser til undervognsvask. De er monteret fast i gulvet og fordeler vandet på en korrekt måde under hele bilen.

Viktor Sørensen har også investeret i Autotanks nye AVG vandgenvindingsanlæg hvor man genbruger op til 80 procent af vandet.

Christ købte i år 2000 firmaet SVG, som var Tysklands største producent af vaskeanlæg til lastbiler, tog og busser. I dag er de to firmaer slået sammen og produktionen flyttet til Christs fabrik i Memmingen i det sydlige Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11