23948sdkhjf

Optimisme på Kolding Havn

Kolding Havn har mærket virkningerne af den globale finanskrise, men i løbet af de seneste måneder har man haft en stigende omsætning. Både Kolding Havn og dens virksomheder ser på fremtiden med stor optimisme.
Omsætningen på Kolding Havn er stigende. Den stigende omsætning har flere årsager - dels en stigning i mængden af gødning, papir til avisproduktion, korn- og foderstoffer og råvarer til industrien, dels en stigning i antallet af kunder.

- Vi har forbedret vores konkurrenceevne, fastslår Knud Erik Langhoff, der er formand for havnebestyrelsen..

Miljøkajen en succes

Genbrugsvirksomhederne er begyndt at bruge den nye miljøkaj, og det har skabt øget omsætning af genbrugsmaterialer.

Miljøkajen repræsenterer en investering på 1,8 mio. kroner og opfylder de skrappe krav, som myndighederne stiller til håndtering af blandt andet metalaffald. Kajens areal er på 1200 kvadratmeter.

Nyt kranudstyr

Havnens 100 ton kran med det mundrette navn Jesper II er nu i stand til også at laste og losse containere. Det skyldes investering i nyt grej, en såkaldt container-spreader, som muliggør fuldautomatisk håndtering af containere.

Indtil 30 containere i timen kan nu flyttes mellem skib, bane og bil.

- Vi satser ikke på at blive en containerhavn i traditionel forstand, men vi kan betjene de skibe som indgår i den såkaldte feeder-trafik, siger bestyrelsesformanden..

- Flere af vore kunder har behov for forskellige former for løsninger, hvori containere indgår; herunder de såkaldte projektlaster, hvor store maskinanlæg sendes samlet som løsdele og i en eller flere containere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073