23948sdkhjf

Forening vil bremse elefantvæddeløb

Holstebro Vognmandsforening indleder kampagne, som vognmændene prøver at gøre landsdækkende.
Nu skal det være slut med, at lastbiler trækker ud på motorvejen og bruger de næste fem minutter på at overhale et andet vogntog, der kører 1 km/t langsommere.

Holstebro Vognmandsforening indleder en kampagne for at få selvjustits blandt vognmænd og chauffører. De håber, at deres kolleger i resten af landet vil støtte kampagnen og udbrede den til alle vognmandsfirmaer.

Transportminister Hans Christian Schmidt har nævnt, at der kan komme et lovindgreb mod de såkaldte elefantvæddeløb; men det er unødvendigt med regler, mener Holstebro Vognmandsforening,

- Nu vil vi bevise, at vi selv kan løse problemet, siger vognmand Henning Lauritsen fra Nørre Felding Vognmandsforretning. Han er formand for Holstebro Vognmandsforening.

Plakater på bagenden

Kampagnen består blandt andet af plakater til at klæbe bag på lastbilerne med teksten: "Ingen unødige overhalinger med mig bag rattet".

Holstebro Vognmandsforening mener, at det vil forpligte chaufføren moralsk. Han vil ikke selv overhale med det budskab på bagsmækken.

- Den kollegachauffør, der kører bagved, ser plakaten og vil også tænke sig om, før han trækker ud til overhaling, tror Ove Nordskov fra Tvis Vognmandsforretning. Han er forretningsfører i Holstebro Vognmandsforening.

Advarer mod indgreb

Ove Nordskov advarer mod et lovindgreb, som totalt stopper lastbilers overhalinger. Der kan være tilfælde, hvor et tomt vogntog kører bag et fuldt læsset og derfor kan komme hurtigt forbi.

- Hvis der indføres et generelt forbud mod, at lastbiler overhaler, så vil der samle sig kilometerlange køer i højre vognbane, og det bliver til gene for personbilerne, advarer Ove Nordskov.

Holstebro Vognmandsforening er klar over, at elefantvæddeløb skader branchens image.

- Derfor tager vi stærkt afstand fra lange overhalinger, som er fuldstændig formålsløse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072