23948sdkhjf

Krisemøde om Femer-budget

En tunnel til Femern i stedet for en bro er rykket meget nærmere.
En fast forbindelse over Femer Bælt bliver ikke lagt i mølposen, selv om prisen for en bro stiger med godt 7 milliarder kroner i forhold til de oprindeligt skønnede. Det øger derimod chancen for en tunnelløsning, som åbenbart er blevet billigere og ligger i samme prisleje som en bro.

Trafikforligskredsen (alle minus Enhedslisten) mødes tirsdag den 19. oktober 2010 hos transportminister Hans Chr. Schmidt (V), hvor han vil udlevere friske beregninger fra Femerbæltselskabet over projektudgifterne. Der bliver tale om foreløbige tal, selv om selskabet og konsulenter tager natten til brug, for de endelige tal var planlagt færdige ved årsskiftet.

Jyllands-Posten spolerede efterårsferien for trafikpolitikerne med afsløringen, at prisen for broen er steget 7,5 mia. kr. eller 22 procent på de to år siden brotraktaten mellem Tyskland og Danmark.

Hans Chr. Schmidt holdt et hastemøde mandag med selskabets direktion og bestyrelsesformand, hvor de blev sat i gang med at lave en redegørelse på mindre end et døgn. De kommer til at kende hinanden godt de kommende måneder, for trafikministeren vil "tage hånd i hanke med det" og holde sig orienteret ved at deltage i bestyrelsesmøder.

Ingen statslig investering

Budgetoverskridelsen kan stadig klares med brugerbetaling og længere tilbagebetalingstid. Det bliver ikke nødvendigt med statslig investering i selve den faste forbindelse, understreger trafikministeren på baggrund af Femerbæltselskabets forsikring.

Det ny talmateriale vil også besvare trafikministerens spørgsmål om, hvornår der ikke længere er dækning for overskridelser i brugerbetaling.

Jagt på lækken

En eventuel opgivelse af den faste forbindelse får ingen betydning på de øvrige infrastrukturprojekter på Sjælland med den ny tosporede bane via Køge og bedre bane syd for Ringsted.

- De projekter, vi har sat i gang, kører i alle tilfælde, siger Hans Chr. Schmidt til Transportmagasinet.

Jyllands-Postens oplysninger er baseret på anonyme kilder, og jagten er gået ind på lækken.

- Det er uantageligt, at man kan have samarbejdspartnere, som har folk der lækker tal, hvis det er tilfældet som beskrevet i Jyllands-Posten, siger Hans Chr. Schmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094