23948sdkhjf

Bornholm vil have forlig genåbnet

Håber på at få genetableret reservefærgen, der skal sejle tyske turister til øen. Pengene skal tages fra andre øer.
Transportminister Magnus Heunicke var 19. februar kaldt i samråd i Folketingets Transportudvalg for at svare på en række spørgsmål om færgebetjeningen af Bornholm.

- Der kom ikke meget nyt frem på samrådet, lød det fra adm. direktør Pernille Kofod Lydolph fra Destination Bornholm, som var taget til Christiansborg for at høre politikerne. Hun havde håbet, at pæolitikerne ville genåbne færgeforliget.

- Der var en vis åbenhed over for vores ønske om at opretholde en reservefærge, som skal sejle tyske turister til øen.

- Politikerne diskuterede udmøntningen af de 45 millioner kroner, der er tilbage i puljen til trafikal ligestilling. Pengene ligger i en pulje i Økonomi- og Indenrigsministeriet, så transportpolitikerne kan ikke beslutte, hvad pengene skal bruges til. Midlerne skal deles mellem en række øer, heriblandt Bornholm.

Tjener millioner på tyske turister

Villum Christensen fra Liberal Alliance spurgte ministeren, om det ikke er godt købmandsskab at investere 30 millioner kroner i en reservefærge til Bornholm, når man på den konto - ifølge Center for Regional- og Turismeforskning - tjener 421 millioner kroner på de tyske turister, der besøger Bornholm.

Villum Christensen foreslog desuden, at man udregner den interne rente af investeringen, præcis som man gør det, når man laver andre infrastrukturprojekter.

- Det vil være en rigtig god idé at se på investeringerne til erstatningsfærgen på samme måde, som man vurderer, om det er rentabelt eller ej at bygge en motorvej. Det vil jo gøre det helt klart for politikerne, at disse penge vil være givet godt ud, slutter Pernille Kofod Lydolph.

Hun håber, at dagens samråd kan være med til, at få genåbnet færgeforliget, så turismen får bedre vilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062