23948sdkhjf

Momssag: Flyttemænd især udfordret

Dansk Møbeltransport Forening er opmærksom på problematik omkring skiltning af priser uden moms
20. august offentliggjorde forbrugerombudsmanden, at 11 virksomheder er blevet politianmeldt for at oplyse priser uden moms til private. Anmeldelserne kommer som resultat af en stikprøvekontrol, Forbrugerombudsmanden foretog, efter at man sidste år satte stærkt ind på at oplyse virksomhederne om netop dette problem.

- Grunden til kampagnen er, at vi havde fået en del klager over virksomheder, som brugte priser uden moms. Vi ville gerne gøre virksomhederne opmærksomme på, at der er de her regler, og at de skal overholdes, siger Ulrika Folkmann, procedør ved Forbrugerombudsmanden.

Ud af de 11 virksomheder beskæftiger to sig inden for transportfaget, og hos Dansk Møbeltransport Forening har man oplyst medlemmerne om problemet.

- Vi har gjort vores medlemsvirksomheder opmærksomme på det her. Man skal vide, at priserne med moms gælder i forhold til private forbrugere, og i forhold til resten af transportbranchen har flyttemændene jo en hel del private kunder. Derfor skal de være opmærksomme på det her forhold. Reglen er jo ikke ny, men det er nyt at ombudsmanden har grebet ind over for konkrete tilfælde, siger sekretariatschef i Dansk Møbeltransport Forening.

Forbrugerombudsmanden: - Det er et stort problem

Hos Forbrugerombudsmanden ærgrer man sig over, at virksomhederne ikke har strammet op. Men Ulrika Folkmann understreger samtidig, at man ikke kan pege på en decideret tendens inden for transporterhvervet:

- Vi synes, det er et stort problem, for vi kørte informationskampagnen sidste år, hvor vi satte mange kræfter ind, og derfor var vi overraskede over, at vi alligevel fandt så mange overtrædelser. Vi tager det alvorligt, når virksomhederne skilter priser billigere end de er. Men vi kan ikke decideret sige, om det er et særligt problem inden for transportområdet. Det er ret ligeligt fordelt i de 11 sager, som vi har politianmeldt, siger hun.

Skellet mellem privat og erhverv

Anders Due mener, at transportbranchen generelt slipper uden om problematikken, fordi man hovedsageligt beskæftiger sig med erhvervskunder. Og det er netop på den skillelinje, at flyttemændene kan blive udfordret:

- Transportbranchen er primært en B2B forretning, og netop fordi flyttevirksomheder både betjener erhverv og private, kan man af og til stille et tilbud, hvor man ikke er klar på, om kunden er en privat eller en virksomhed. Men så må man gøre eksplicit opmærksom på, hvordan prisen er udregnet, understreger han.

Hos Forbrugerombudsmanden er man klar over, at der altid kan være brodne kar i en branche, og det er derfor, der falder en politianmeldelse til de implicerede virksomheder.
- Vi havde håbet, der ikke ville være noget at finde i stikprøven. Men der vil altid være nogle, som ikke følger reglerne, og derfor har vi nu politianmeldt de 11 virksomheder, siger Ulrika Folkmann.

Der er ikke nogen af Dansk Møbeltransport Forenings medlemmer blandt de politianmeldte virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172