DSV: Danske speditører er attraktive udenlands
Nyuddannede danskere kommer med et niveau, som ikke findes i mange lande
- De bidrager til erhvervet i USA med viden på et højere niveau. Der er i forvejen mange danskere i USA, og ofte er kontorerne ledet af danskere, forklarer Ulla Anholm til Børsen.
DSV har en elevuddannelse, som man driver i samarbejde med IBC i Kolding og Roskilde Handelsskole. Uddannelsen er toårig med speciale i spedition. Derefter bliver dem, der ønsker det, sendt ud i verden, og på det grundlag er de tre elever sendt til USA.
- Vi sender dem af sted, fordi det giver rigtig god mening. De unge vil som regel gerne af sted, så det er en konkurrencefordel at kunne tilbyde det. Og så er det godt for vores globale organisation, at vi på denne måde kan dele viden og ressourcer på tværs. Ude i verden har man ikke en tilsvarende uddannelse, og derfor er danske speditører meget eftertragtede rundt omkring i landene. I USA tager man f.eks. ofte folk ind direkte fra gaden, siger Ulla Anholm.
Fremgang for elever
DSV oplever fremgang i antallet af elever og har taget 50 nye ind i år.
- Det er en stor årgang. Vi kan godt mærke, at der er mere gang i hjulene, at der er vækst både hos os og i erhvervslivet generelt, siger Ulla Anholm.
I år har DSV modtaget rigtig mange ansøgninger til 43 speditørelevstillinger og syv elevstillinger inden for kørsel (chauffør) og økonomi, og man vil gerne have endnu flere og forsøger at rekruttere bl.a. gennem flere sociale medier.
- Vi har formentlig også nemmere ved at tiltrække elever end nogle af de mindre virksomheder, fordi vi har de her muligheder. De elever vi får ind, er også elever, som gerne vil noget.
Kilde: Børsen