23948sdkhjf

Kaos om montering af nummerplader

Trafik- og byggestyrelsen opdaterer sin synsvejledning på baggrund af forvirring om reglerne
Trafik- og byggestyrelsen opdaterer sin synsvejledning efter der var opstået forvirring om reglerne for korrekt montering af nummerplader, skriver Motor-magasinet – autobranchens ugentlige fagavis.

Autoværkstederne har de seneste uger haft rygende travlt med at skrue nummerplader fast, så de overholder de nye krav, som trådte i kraft 15. november. Men der har hersket stor forvirring om, hvordan nummerpladen skal fastmonteres for at overholde reglerne, så en bil kan godkendes i bilsyn og bilejeren undgår en bøde på 1000 kroner.

Derfor har Trafik- og byggestyrelsen ifølge Motor-magasinet nu opdateret den omfattende publikation Vejledning om syn af køretøjer, som ligger på styrelsens hjemmeside. Forvirringen er opstået, fordi Trafikstyrelsen i sin oprindelige vejledning ikke havde taget højde for de alternative monteringsmetoder, som Skat ellers har godkendt, og som fremgår af Skats hjemmeside. Her er anført fire alternative metoder at fæste nummerpladen på. Det er Trafikstyrelsen, der udstikker retningslinjerne for, hvad der kræves for at en bil kan synes.

- Jeg er både synsmand og værkstedsejer og kan umiddelbart konstatere, at de nummerplader, jeg har monteret, ikke kan godkendes. Det fik jeg i første omgang bekræftet ved henvendelse til den lokale synsmyndighed, siger Oluf R. Schmidt fra Rødekro.

Oluf R. Schmidt havde benyttet en af de alternative fæstningsmetoder, som står anført på Skats hjemmeside. Det er en metode, hvor der ikke benyttes skruer, men popnitter. Men ifølge Trafikstyrelsens oprindelige vejledning hedder det, at nummerpladen skal fæstnes med mindst to skruer eller bolte.

Motor-magasinet rettede derfor henvendelse til Trafikstyrelsen for at få klarlagt, om nummerplader, der er fæstnet efter Skats anvisninger, kan godkendes. Kontorchef i Trafik- og byggestyrelsen Leif Lorenzen oplyser, at styrelsen nu har opdateret sin vejledning med henvisning til Skats alternative metoder.

- Skat har ikke oplyst os, at der var givet tilladelse til at fæste nummerplader uden skruer, men efter vi er blevet gjort opmærksom på problemstillingen har vi opdateret vores vejledning, siger kontorchefen til Motor-magasinet.

Kontorchefen oplyser, at der er en lang række andre myndigheder der fastsætter krav til et syn, men at der ikke eksisterer en procedure om at informere Trafik- og byggestyrelsen, hvis kravene ændres eller opdateres.

Trafik- og byggestyrelsen har desuden sendt en mail rundt til alle synsvirksomheder, hvor der informeres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078