FN-ansatte lærer om lastbiler og cykelkultur
Den står på trafiksikkerhed for de ansatte hos FN, når ITD’s ”Lastbilkaravanen” gør stop i FN Byen i København.
- Bæredygtighed er grundstenen i FN’s nye verdensmål. Derfor gør vi en hel del for at opfordre de knap 1.800 ansatte i FN Byen til at tænke bæredygtig adfærd ind i deres dagligdag, siger Grete Faremo, der er Executive Director for FN’s kontor for projektledelse UNOPS, som har hovedkvarter i København.
- Vi har eksempelvis 650 cykelparkeringspladser i FN Byen netop for at opfordre vores kolleger til at tage cyklen til og fra arbejde.
Der er 104 nationaliteter repræsenteret i FN Byen og derfor stor forskel på, hvor meget erfaring de har med at cykle i en storby som København. Formålet med onsdagens arrangement er at give de internationale FN-ansatte i Danmark en forståelse for trafiksikkerhed og dansk cykelkultur.
Inviteret af FN
- Lastbiler er vigtige for, at varer og gods kommer frem, men lastbiler tager også sin plads i bybilledet. Derfor har branchen også en særlig forpligtelse til at hjælpe med at sætte fokus på trafiksikkerhed, siger Malene Vitus, der er kampagneleder på Lastbilkaravanen, ITD.
.
- FN har inviteret ITD’s Lastbilkaravane og Cyklistforbundet ud til en formiddag, hvor vi sætter fokus på trafiksikkerhed og cykelkultur. Vores klare budskab er, at langsigtet og vedvarende fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv. Vi vil rigtigt gerne have, at vores oplysningsarbejde kommer bredt ud, og derfor er vi glade for FN’s invitation.
Vi håber selvfølgelig, at vi dermed kan bidrage til at uddanne nye, dygtige trafikambassadører,
Der sker der
På dagen får de ansatte mulighed for at komme op i lastbilerne og se, hvordan en chaufførs udsyn er bag rattet. Foran lastbilens højre forhjul er der lagt røde cirkler, som indikerer lastbilens kritiske zone. Analyser viser, at det ofte er her, ulykkerne sker.
ITD og Cyklistforbundet samarbejder om at sætte fokus på trafiksikkerhed. Derfor er Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam også på pletten fra morgenstunden, og senere på dagen fortæller han om dansk cykelkultur.
- Noget af det første udenlandske besøgende ser, når de færdes i danske byer, er cyklerne. De fylder markant mere i bybilledet herhjemme end i udlandet, hvor cykling mange steder er decideret farligt. Den særlige danske cykelkultur bygger på et fundament af høj trafiksikkerhed og veludbygget infrastruktur, og det er noget, som udlandet viser stor interesse for. Det skyldes blandet andet et velfungerende samarbejde mellem organisationer, virksomheder, styrelser og politikere omkring cykling og trafiksikkerhed, og det ser jeg frem til at dele med de FN-ansatte, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.
FN Byen i København er – med sine ca. 1.800 ansatte fordelt på 11 FN-organisationer – verdens sjettestørste FN-by blandt donorlande. FN Byen er en af de mest miljørigtige bygninger i Skandinavien og er blevet belønnet med EU-Kommissionens Green Building Award for nye bygninger.