Færdselsstyrelsen i topform
Færdselsstyrelsen var blandt de, der tidligere i år blev rykket ud af hovedstaden i forbindelse med regeringens store udflytningsplan for statslige styrelser. Ud af København, ind i en lang række provinsbyer. Færdselsstyrelsen kom til Ribe - og allerede i februar var man klar til at rykke ind i de "nye" lokaler. Både statsministeren og transportministeren var med til indvielsen.
- Vi var den første styrelse, der blev rykket ud. Så vi har måttet skabe vores eget råderum og finde vores egne ben at stå på. Vi har ikke kunnet læne os op ad andres erfaringer.
Sådan siger kontorchef Leif Lorenzen, der er kontorchef i Færdselsstyrelsen. Han kan i dag drage den endegyldige konklusion: Udflytningen er gået fantastisk godt.
- Vi måtte igennem mange ansættelser i Ribe; men det er lykkedes at få den store organisation på benene på rekordtid. De ledige stillinger er blevet besat hurtigt.
- Vi var bange for, at vi ikke kunne få den tekniske ekspertise på bilområdet hurtigt nok; men det er lykkedes at få en rigtig god besætning. Vi mangler lige en lille håndfuld medarbejdere for at være fuldtallige.
- Det faglige kører, som det skal. Vi er kommet rigtig godt og hurtigt ind i arbejdet på samtlige områder, siger Leif Lorenzen, som tilføjer, at produktionen har nogle steder været højere, end den var tidligere.
- Vores virksomhedskontrol og tilsyn fungerer upåklageligt under hele udflytningen. Jeg er meget tilfreds med udflytningen, som den er forløbet.
Mister ikke teknisk viden
Ifølge Leif Lorenzen mister man ikke organisationens tekniske viden ved sådan en udflytning.
- Den tekniske viden kan man købe sig til, siger han. Vores erfaring viser, at man forholdsvis hurtigt kan finde nogle medarbejdere, som har den nødvendige viden - eller som nemt kan få den. Man mister ikke den tekniske viden på fagområderne; men man mister historikken.
- Når de mangeårige medarbejdere ikke følger med, mister man den viden, der fortæller hvorfor reglerne ser ud, som de gør. Hvorfor gør vi sådan her? Hvorfor fortolker vi reglerne på denne måde? Den kan man ikke lige spørge nogle andre om. Man mister gaggrunden og forhistorien.
- Derfor kan man sige, at sagsbehandlingen halter lidt efter - på nogle enkelte områder. Det vil formentlig vare et stykke tid, før vi har forhistorien og baggrunden med.
De sidste flytter nu
Tilbage i København er der nu ganske få medarbejdere. De flytter til Ribe inden for de næste par måneder. De medarbejdere, der ikke vil til Ribe, er opsagt pr. 28. februar 2017. Leif Lorenzen er selv blandt de 15 medarbejdere, der flytter til Jylland inden februar.
I alt har Færdselsstyrelsen 72 medarbejdere i Ribe.