23948sdkhjf

Ny transportuddannelse kommer til Greve

Transportbranchen i vækst, og derfor lanceres til efteråret 2017 en ny kompetencegivende efteruddannelse inden for international transport og logistik

Transportbranchen i vækst, og derfor udbyder Erhvervscentret i Greve for første gang til efteråret 2017 en ny kompetencegivende efteruddannelse inden for international transport og logistik i samarbejde med Erhvervsakademi Sjælland.

Initiativet skal være med til at sikre, at det lokale erhvervsliv har adgang til kvalificeret arbejdskraft, og at deltagerne på uddannelsen får opbygget et netværk til andre i branchen.

Den praksisnære uddannelse henvender sig til ansatte, som til daglig arbejder med logistik i en produktions-, handel- eller transportvirksomhed. Uddannelsen sigter efter at give deltagerne viden, værktøjer og sparring til at effektivisere virksomhedens forsyningskæde og forbedre konkurrenceevnen.

- Vi har en stor klynge af transport- og logistikvirksomheder i Greve, og det er en branche i vækst. Samtidig er flere på vej til at etablere sig i det nye erhvervsområde ved Greve Nord ud til motorvejen ved afkørsel 27. Med det her tiltag vil vi gerne bidrage til, at vores lokale transport- og logistikvirksomheder kan opkvalificere deres medarbejderne og har nem adgang til kvalificeret arbejdskraft for at understøtte væksten og beskæftigelsen, siger Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed, der også er daglig leder af Erhvervscentret.

Kompetenceløft til nye opgaver
En af dem, der allerede har tilmeldt sig uddannelsen, er 49-årige John Bosen Larsen. For et par måneder siden blev han udnævnt som konstitueret lagerchef i kagefabrikken Bisca Karen Volf. Her har han arbejdet som lagerforvalter i 23 år. 

- Den her uddannelse er relevant og nyttig for mig. Jeg har brug for at få ny viden og værktøjer til at varetage de nye opgaver, der følger med min nye funktion, siger han.

I dag oplever John Bosen Larsen, at han som konstitueret lagerchef bruger for meget tid på de nye opgaver. Alt for ofte bliver han nødt til at spørge andre til råds eller prøve sig frem:

- Fordelen ved at tage uddannelsen er, at jeg så ikke længere skal gå og lede efter svar, men selv kan løse opgaverne som lagerchef og bibeholde mit job her i virksomheden. Det vil også give mig en ro og personlig tilfredsstillelse, at jeg udvikler mig fagligt og bliver opkvalificeret til at udfylde den nye rolle til perfektion.

Svar på presserende udfordringer
Uddannelsen giver færdigheder til at arbejde med virksomhedens globale udfordringer og ledelsesopgaver i værdi- og forsyningskæder. Der er to retninger på uddannelsen, nemlig Indkøb og Transport.

I faget Logistik får deltagerne blandt andet svar på spørgsmål som: Hvordan planlægger jeg produktion og transport effektivt? Hvordan indretter jeg lager og produktion? Og hvordan måler jeg effektiviteten i forsyningskæden?

Flere Grevevirksomheder i branchen har allerede tilkendegivet deres interesse for den nye uddannelse, hvor der på det første logistikhold er plads til 16 deltagere.

- Vi møder for eksempel mange virksomhedsejere, der er startet i det små, og som ikke har haft tid og mulighed for at fokusere på at få deres kompetencer udviklet i samme takt som deres forretning. Den viden, de får på uddannelsen, kan give dem værktøjer til at beregne og styre distributionen af varerne på den hurtigste, mest fornuftige og omkostningsbesparende måde, siger Ulla Skaarup fra Erhvervsakademi Sjælland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08