Chauffør føler sig jaget af kommunen
Den 53-årige tidligere chauffør Steen Hendriksen, der var ude for en alvorlig arbejdsulykke i 2014, hvor han pådrog sig piskesmæld og flere diskusprolapser, har siden ulykken gået i uvished med en ødelagt økonomi.
Han har nu endelig fået fastsat sit erhvervsevnetab til 85 procent af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, og det har skabt mere ro på økonomien. Men lettelsen overskygges af, at Randers Kommune fastholder, at han skal i et ressourceforløb, der skal afklare hans arbejdsevne yderligere.
Det skriver Fagbladet 3F.
Steen Hendriksen har fået fastsat méngraden til 15 procent, mens erhvervsevnetabet på 85 procent er en midlertidig afgørelse. Tabet bliver først endelig fastsat, når Steen er færdig med ressourceforløbet.
- Jeg er tilfreds med afgørelsen fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, men ikke med kommunen, der jager mig. De sender mig på ressourceforløb istedet for at bevilge mig min førtidspension, så jeg kan få ro på tilværelsen. Jeg kan ikke gå 500 meter og jeg tror ikke, jeg kan holde til ressourceforløbet, siger Steen Hendriksen.
Han har altid en bøtte med smertestillende medicin med sig til at tage smerterne fra hoved-, nakke- og rygsmerterne, som han pådrog sig, da han faldt ned af ladet på en lastbil.
Randers Kommunes beslutning møder hård kritik hos 3F Randers.
- Vi var til møde med kommunen 21. september, men det ændrede intet. Det er en parodi. Steen kan ikke arbejde – det står i alle lægepapirer. Men hverken jobcenter, læger eller sagsbehandlere hører efter, hvad vi siger. De kommer med en sang fra de varme lande og gør, hvad der passer dem, pointerer social sagsbehandler Dorte S. Pedersen, 3F Randers, der har anket afgørelsen om ressourceforløb.
Fagbladet 3F har spurgt Randers Kommune, om det ændrer på kommunens planer om at sende ham i ressourceforløb, at der er sket nyt i sagen.
Ane Lykke Predstrup, leder af Udviklingshuset, Jobcenter Randers, svarer i et mailsvar blandt andet:
- Steen Hendriksen blev bevilget ressourceforløb den 21. juni 2017. Bevillingen er sket på baggrund af en vurdering af, at funktionsniveauet kan bedres ved hjælp af tværfaglige indsatser. Et forbedret funktionsniveau kan også føre til ændringer i arbejdsevnen. De tværfaglige indsatser er under opstart. En afgørelse om midlertidigt erhvervsevnetab ændrer ikke på de indsatser, der er sat i værk, skriver hun.