23948sdkhjf

Dansk luftfragt når nye højder

Tocifrede vækstrater på luftfragt mærkes i markedet og på kapaciteten ind og ud af Danmark

Der er godt gang i luftfragten ind og ud af Danmark. Det skriver DSV på sin hjemmeside.

Mængden af luftfragt opgjort i tons over perioden januar til august viser, ifølge Seabury Consulting, at eksporten er steget med hele 27,2% og importen med 12,5% sammenlignet med samme periode sidste år.

Branch Manager i DSV Air & Sea, Richo Bøtter, siger om væksten på luftfragt:

- Vi kan i den grad mærke, at langt flere tons sendes afsted med luft under vingerne. Konkurrencen er hård i markedet, som nu er presset på kapaciteten og dermed pladsen på flyene. Derfor monitorerer vi konstant vores volumener. Med fast allokeret plads til 70 destinationer hver uge står vi i en god position i forhold til at servicere kunder.

Med vækstraterne på luftfragt forventer Richo Bøtter, at den høje efterspørgsel efter plads på flyene vil forplante sig i stigende priser:

- Vi følger naturligvis luftfragtsselskabernes ageren tæt og forventer ændringer i prissætningen på pladsen ind og ud Danmark. Men det der optager vores tid, er en konstant sikring af pladsen på flyene. Vores kunder søger tryghed i forhold til deres leverancer, og den tryghed kan og skal vi kunne levere som Danmarks største speditør inden for luftfragt.

Globale partnerskaber åbner døre
Ligesom i Danmark er den globale luftfragt præget af vækst og en større efterspørgsel på pladsen.

- Vækstraterne på den globale luftfragt udfordrer i øjeblikket markedet på kapaciteten – specielt på de største ruter, f.eks. mellem Kina og Europa. I kraft af vores globale partnerskaber med luftfragtselskaber har vi dog en unik mulighed for at navigere i markedet og gå ind og sikre os plads til konkurrencedygtige priser, siger Mads Ravn, der er Vice President i DSV Air & Sea i USA og har ansvar for Global Procurement.

DSV har i dag et tæt globalt partnerskab med 25 luftfragtselskaber og flytter årligt en tonnage på omkring 600.000 tons luftfragt.

Ifølge Hanne Månsson Heede, Gateway Manager i DSV’s danske luftfragt eksport, giver DSV’s globale størrelse lokale fordele:

- Når der som nu er så stort et tryk på de største luftfragtsdestinationer i verden, viser vores størrelse sig som en stor styrke for os i serviceringen af danske eksportkunder. Med netværket af partnerskaber har vi fast allokeret plads hver uge og dermed adgangen ind til vigtige handelsbyer som Shanghai, Chicago, Atlanta, Tokyo, Hong Kong og New York.

Kilde: DSV

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111