TV2-dom kan give problemer med Postnord
TV2 modtog statsstøtte i form af licenskroner, og i et betydeligt omfang, samtidig med at TV-stationen var konkurrent med private aktører om TV-reklamemarkedet. DTL advarer den danske regering mod at få endnu en EU-dom imod sig i PostNord-sagen.
- EU-dommen over TV2 slår fast, at den danske regerings kompensation reelt var statsstøtte, og dermed ulovlig. Lige nu er de danske politikere på vej ud ad den samme sti i forhold til PostNord, og det vil uvægerligt føre til en fremtidig nederlag ved EU-domstolen, vurderer DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.
Dom bør give genlyd
Han fortæller, at han forleden skrev til konkurrencekommissær Margrethe Vestager og påpegede problemet med statsstøtten til PostNord, som han mener forsøges kamufleret som ”kompensation”.
- Der er derfor grund til særlig skærpet opmærksomhed på PostNord-sagen, i lyset at TV2-dommen, fordi den politiske sprogbrug er den samme og dækker over det samme: Nemlig at man politisk yder statsstøtte, selv om man kalder det ”kompensation”. I tilfældet PostNord sker det på bekostning af den frie konkurrence og dermed på bekostning af selvstændige aktører, der kunne have løftet opgaven, siger han.
Erik Østergaard mener, at TV2-dommen bør give genlyd på Christiansborg.
- Jeg er slet ikke i tvivl om, at den PostNord-statsstøttemodel, man har valgt, vil resultere i en sag ved EU-domstolen. Men lige nu er det EU-Kommissionen, der skal notificeres af den danske og den svenske regering, og dermed har mulighed for at få bremset planerne for statsstøtte i tide, så vi ikke både skal smadre den frie konkurrence, og derpå bruge flere skatteyderkroner på et retsligt efterspil og en efterfølgende økonomisk genopretning. Der er jo ingen grund til at smide gode penge efter dårlige, slutter Erik Østergaard.