23948sdkhjf

Få mere viden om værdikæden

Der er et stærkt fagligt konferenceprogram om topaktuelle emner på Move 2018

Move 2018, som finder sted onsdag-torsdag 2.-3. maj, byder på et stærkt fagligt konferenceprogram om topaktuelle emner af forskellig faglig karakter.

Konferenceprogrammet indrammer værdikæden for logistikbranchen og er inddelt i tre moduler, der hver tilbyder forskellige vinkler. På denne måde er det muligt at vælge ét eller flere af de moduler, der bedst matcher ønsker og behov.

Det første konferencemodul starter onsdag 2. maj, hvor bæredygtighed er på dagsorden. Det første indlæg handler om den måde, vi tænker virksomhed på i dag. Den gamle måde at tænke virksomhed, industri, konkurrence og ledelse på står for fald. Der er behov for nytænkning. Ord som partnerskab, samskabelse, bæredygtighed, FN’s 17 verdensmål og resiliens er cen trale i det indlæg, som professor Steen Hildebrandt kommer med. Han har netop skrevet en bog om verdensmålene, og han fremlægger sit syn på den aktuelle ledelsessituation.

Revolution på lageret
Intensiv teknologiudvikling giver nye muligheder for automatisering af logistik. Nu er der tekniske løsninger, der gør at automation ikke længere bare for de største virksomheder.

Lars Hultén, der er administrerende direktør i Swiss-Log i Norden, fortæller om robotisering og AI-teknik. Han mener, at vi er tæt på et teknikgennembrud af plukkefunktionen, og at størstedelen af det manuelle arbejde i vid udstrækning kan automatiseres.

Omstilling og udvikling
Lars Overgaard, program manager på Teknologisk Institut, vil gennemgå de konkrete teknologier, der kan forventes at komme i spil til den grønne omstilling. Hvordan kommer den teknologiske udvikling til at foregå, er et af de centrale spørgsmål, som han vil forsøge at svare sammen med civilingeniør Lars Dagnæs fra Netværk for Transport og Miljø (TINV).

Lars Dagnæs vil komme nærmere ind på de megatrends, han ser på transport- og energiområdet og give nogle bud på, hvordan en grønne omstilling vil kunne planlægges.

Fremtidens veje
Hvad sker der, når vores biler bliver mere selvkørende? Det vil Andreas Egense fra Vejdirektoratet forsøge at svare på. Hvad betyder det for mobiliteten og trafikken? Hvornår kommer de de selvkørende biler - og hvad er status på det såkaldte "platooning," hvor lastbilerne er elektronisk bundet op til hinanden, så de kan køre helt tæt bag fhinanden og lade sig styre af den forreste.

Skribent og debattør Camilla Olsen fortsætter i samme spor, når hun fortæller om, hvordan selvkørende teknologier vil forandre vores hverdag.

Er du relevant
Torsdag eftermiddag går tredje konferencemodul i gang. Det indledes med det meget provokerende spørgsmål: Gør du dig selv tiltagende irrelevant?

Det er Mikkel Trolle, der spørger - og han vil også selv komme med et svar.

Cyberkriminalitet
Thorsten Foldager Johnsen fra Forsvarets Efterretningstjeneste (FET) vil give et billede af den den aktuelle cybertrussel mod Danmark med fokus på logistiksektoren. Thorsten har en baggrund med klassisk efterretningsanalyse. Siden fik han opgaven med at bygge FET´s Trusselsvuderingenhed op. Mobile logistik-robotter

Lars Dalgaard, civilingeniør, tager pulsen på muligheder og barrierer for den nye generation af mobile logistikrobotter. Hvor langt er teknologien kommet? Hvad skal man huske hvis man overvejer at benytte den?

Brugen af "big data"
Udviklingen af små europæiske satelitter gør det muligt at tilbyde bedre og mere sikre positioneringsdata. Ifølge virksomheden Infinit vil de tilgængelige data gøre det muligt at udvikle smartere produkter og services.

Særligt inden for transport- og logistikbranchen forudses det at disse data vil blive til gavn og glæde.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094