23948sdkhjf

Så er vinteren begyndt: Saltbilerne er på vejene

Natten til fredag kl. 02.18 begyndte vinteren officielt i Danmark. Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter, og ligesom sidste år blev det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt.

I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion og det en anelse senere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 6. oktober. Klokkeslættet var pudsigt nok det samme - kl. 02.18.

Nattens udkald skete fordi temperaturerne faldt til under frysepunktet, hvilket giver risiko for glatte veje.

Vejdirektoratets Vintertjeneste

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg.

Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.

Vinterens vejrlig fordrer dog også øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer.

Vinterfakta:

• På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.

• Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.

• Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.

• Vejdirektoratet har cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove, som kan gå i aktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079