23948sdkhjf

Smidige tilladelser til særtransporter genindføres

Regeringen lover hurtigere sagsbehandling. En varig løsning afhænger af, om politiet og kommunerne kan blive enige. Der er ingen prognose for afviklingen af puklen på 798 sager.

- Vi fik et klokkeklart tilsagn om, at fra og med i dag administreres der smidigt.

Sådan erklærede transportordførerne Kristian Pihl Lorentzen (V) og Niels Fl. Hansen (K) efter transportudvalgets offentlige møde den 28. oktober med justitsminister Nick Hækkerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) om tilladelser til særtransporter.

Det vil nok tage lidt tid, før man atter er nede på sagsbehandlingstider på under to dage. På mødet var status en kø på 798 ansøgninger i det østdanske tilladelseskontor i Greve. De 718 afventede behandling, mens 80 var i høring og under behandling.

Den gamle smidighed genvindes ved, at kommunerne giver politiet en fuldmagt ("generel forhandling") til at udstede tilladelser uden at høre de berørte kommuner, altså at gøre som hidtil - indtil politiet begyndte at administrere efter lovens bogstav i august.

Aftalen on en fuldmagt fra Kommunernes Landsforening eller kommunerne er dog ikke indgået endnu.

Bøvlet siden slutningen af august skyldes, at tilladelseskontoret i Greve er begyndt at høre vej- og bromyndighederne (kommunerne) om hver enkelt ansøgning, for det er den lovmæssige procedure, som man har overset i 15 år.

Gammel praksis indtil videre

Justitsminister Nick Hækkerup kunne ikke sætte dato på, hvornår Rigspolitiet indgår en aftale med kommunerne om en "generel forhandling".

- Færdselsstyrelsen oplyser, at mens forhandlingerne om den generelle aftale pågår, kan politiet behandle ansøgningerne uden forudgående høring af vej- og bromyndighederne, hvis politiet vurderer at have det nødvendige kendskab til den ansøgte rute, erklærede Nick Hækkerup.

Med andre ord kan tilladelseskontorerne øjeblikkeligt vende tilbage til en smidig praksis, indtil der er indgået en aftale med kommunerne.

Servicemål

Samtidig indskærper Rigspolitiet over for politikredsene, at det er vigtigt, at de interne servicemål overholdes. Det der en anden måde at signalere, at ansøgningerne på dette område skal behandles smidigt og ikke må trækkes i langdrag.

Kristian Pihl Lorentzen luftede tanken om en kompensation, når sagsbehandlingen trækker ud. Det afstod Nick Hækkerup fra at vurdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079