23948sdkhjf

Forlænger aftalen med Postnord - får halvandet år mere

Regeringen og støttepartierne er enige om at søge aftalen med Post Danmark forlænget, således at virksomheden varetager den landsdækkende befordringspligt til og med 2022 med uændret serviceniveau. Det fortæller Transportministeret i en pressemeddelelse.

I næsten 400 år har der været et dansk postvæsen, der har sørget for, at der kunne sendes post fra alle dele af kongeriget. Siden starten af 1700-tallet har staten varetaget opgaven med at få posten frem i et stadig mere fintmasket net af postruter helt ud til de mindste øer.

- Omdeling af post er en vigtig samfundsopgave, som den til enhver tid sidende regering har ansvaret for bliver løst. Fra omkring 1900 har der været direkte omdeling af post i hele landet, og der er fortsat en stor del af danskerne, der ikke modtager deres post digitalt og derfor har behov for at kunne modtage deres post på hjemmeadressen.

- Det skal være muligt at få et brev fra familien, og det skal være muligt at skrive til familien uanset hvor i landet de bor. Derfor skal aftalen med Post Danmark forlænges, så danskerne kan være forvisset om, at posten kommer ud, mens det politiske arbejde med at få en ny, langsigtet postaftale på plads fortsætter, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ønsker varig aftale

Regeringen har nogen tid forhandlet med Folketingets partier om en ny varig postaftale. Det er nødvendigt, fordi postmarkedet har ændret sig, så der er langt færre breve end førhen og flere pakker, som følge af den stigende e-handel. Post Danmarks varetagelse af befordringspligten er blevet en underskudsforretning, som p.t. kræver støtte fra staten.

Grundlaget for støtte til befordringspligten bliver undersøgt af EU Kommissionen, og de videre forhandlinger om en ny postaftale er udskudt, indtil Kommissionens undersøgelse er færdig.

Derfor har regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten indgået en aftale om at søge den nuværende midlertidige aftale med Post Danmark om varetagelse af befordringspligten forlænget. Kompensation til virksomheden for at løfte befordringspligten skal godkendes af Finansudvalget. Endvidere skal støtten notificeres for EU Kommissionen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083