23948sdkhjf

Til Le Mans i el-lastbil: Nu er vi nået til Holland

Torsdag ved middagstid er den danske el-bils konvoj fremme ved Venlo i Holland, hvor Danfoss-lastbilen og de medfølgende el-biler er ved at lade.

Konvojen, som kalder sig verdens største elektrisk roadtrip, består af 48 elektriske biler - heriblandt en elektrisk lastbil. De er på vej fra Nordborg på Als til Le Mans i Frankrig - en tur på 1.300 km.

Turen til Le Mans er arrangeret som en non-profit begivenhed for bilentusiaster af virksomheden GodEnergi og har til formål - dels at komme til årets Le Mans løb, som starter lørdag, dels at gøre det i elektriske biler for at gøre op med den udbredte rækkeviddeangst for elektrisk transport over lange afstande.

- Vi er 120 deltagere, som elsker motorsport og biler, og samtidig vil vi vise, at det er muligt at køre langt i elektriske køretøjer, fortæller Kasper Hjorth, der er EV-specialist hos GodEnergi..

- Teknologien og mulighederne er der. Derfor er vi også rigtig glade for, at Danfoss – som er kendte for deres elektrificeringsteknologier – vil deltage med deres elektriske lastbil.

Kun lavpraktiske udfordringer

- Den største udfordring indtil videre har været kø ved Hamburg, og så en enkelt lader, som ikke ville tage imod betalingsmetoden. Så det har været ret lavpraktiske udfordringer indtil videre, fortæller pressechef Mikkel Ballegaard fra Danfoss, som deltager i konvojen.

Hele karavanen består udelukkende af elektriske køretøjer, og alle rammerne omkring turen er også elektrificerede. Man bruger for eksempel strøm fra bilerne, når der skal laves mad på elektriske grill.

Læs også artiklen: Fra Nordborg til Le Mans i el-lastbil

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093