23948sdkhjf

To ministre skal drøfte vejkorps

Hans Chr. Schmidt og Lars Barfoed er klar til at hjælpe branchen med et korps af kontrollanter til køre/hviletidsindsatsen; men vognmandsbranchen vil også have øget egenkontrol i virksomhederne.
Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) har en enig branche bag sig, når han mødes med justitsminister Lars Barfoed (K) om skabelsen af et vejkorps af branchekyndige kontrollanter efter den tyske model med et lastvognspolitikorps, Bundesamt für Güterverkehr (BAG).

- Vi vil i Danmark ikke have et decideret politikorps, men nogle kyndige kontrollanter, siger Hans Chr. Schmidt til Transportmagasinet efter mødet torsdag den 10. februar med vognmandsbranchen om overtrædelser af køre/hviletidsreglerne.

Politikerne på Christiansborg siger "nej" til et særligt lastbilpoliti, fordi de ønsker at bevare det såkaldte enhedspoliti; men de vil gerne hjælpe branchen med at forbedre kontrollen.

Bør selv gøre noget

Transportministeren og vognmandsbranchen er enige om, at der skal gøres noget; men branchen er også klar til at gøre noget selv.

- Vi kan øge informationen og egenkontrollen i virksomhederne. Der er også mulighed for, at myndighederne kan påtage sig forskellige opgaver og afsætte flere ressourcer til vejkontrol, siger adm. dir. Erik Østergaard, DTL.

Direktør Michael Svane, DI Transport, inviterer de andre vognmandsorganisationer til at deltage i udvikling af et program for egenkontrol.

- Vi har et selv et ansvar for at rydde op i overtrædelserne. Vi vil gerne have mere målrettet kontrol, men vi skal også have egenkontrol, siger Michael Svane.

- Ordningen for egenkontrol skal udvikles i samarbejde med et certificeringsorgan som eksempelvis Norsk Veritas.

Ikke kun færdselssager

Arbejdsmiljøkonsulent Kjeld Hougaard Jensen fra 3F's transportgruppe bekræfter, at arbejdstagere og arbejdsgivere er overvejende enige om håndtering af henholdsvis alvorlige og administrative forseelser:

- Dette vejkorps - eller hvad det kommer til at hedde - skal ikke kun kontrollere færdselssager. Det skal også kontrollere cabotagekørsel, kørselstilladelser og illegal arbejdskraft.

FDL's Christian Jensen ønsker et decideret transportpoliti og flere eksperter til at kontrollere vognmænd og chauffører.

- FDL foreslår ikke nye regler. Vi ønsker bare, at der bliver en effektiv og konsekvent kontrol af de eksisterende regler, siger Christian Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062