23948sdkhjf

Knud Hansen afgået ved døden

Knud Hansen sov stille ind i sit hjem i Hellerup fredag morgen 19. november 2010 og bliver i dag i stilhed bisat fra Haderslev Domkirke.
Knud Hansen blev født den 26. august 1919 i Stepping i Sønderjylland af dansksindede forældre. Han voksede op på Seggelund Gård, syd for Christiansfeld.

Efter Den anden Verdenskrigs afslutning kom Knud Hansen tilbage til Danmark fra Sverige, hvor han opholdt sig under det meste af krigen.

I København fandt hans sin elskede Yuki, som han blev gift med i 1949, hvorefter han på en ''Longjohn'' startede den vognmandsforretning, som siden skulle blive en af efterkrigstidens største private vognmandsforretninger med speciale i transport af letfordærvelige fødevarer.

Opfandt containerisering

Knud Hansen var pioner på flere områder. Midt i 1950'erne opfandt han rent faktisk containeriseringen ved at lave flytbare kølekasser, så han undgik at sende selve lastbilen med til Storbritannien med dansk bacon.

I 1960 stod Knud Hansen for transporten af nødhjælp til de jordskælvsramte i Marokko, lige som han i mange år stod for transporten til alle Landbrugsrådets udstillinger i Europa som for eksempel Grüne Woche i Berlin og Anuga i Köln.

I 1962 forestod Knud Hansen transporten af ferske svineskinker til Libyen, hvor man for en sikkerhedsskyld monterede to køleanlæg på samme kølekasse.

Thermo King-importør

Samme år blev Knud Hansen eneimportør af de amerikanske Westinghouse Thermo King køleanlæg. Dermed blev han navngiver til Europas ældste Thermo King forhandler i dag.

Thermo King forhandlingen blev fra 1977 købt og videreført af Knud Hansens ældste søn, Knud Henrik Hansen, som i dag driver selskabet KH Onestop med hovedsæde i Padborg.

Samme år solgte Knud Hansen sin vognmands- og speditionsforretningen til vognmand Svend Åge Barsøe, Rinkenæs.

Flere tillidshverv

Knud Hansen var igennem et langt liv et meget respekteret menneske både blandt forretningsforbindelser, kollegaer og organisationer.

I de mange år i vognmandsbranchen har Knud Hansen haft flere tillidserhverv, herunder som bestyrelsesmedlem i Foreningen af Danske Eksportvognmænd (FDE) og Danmarks repræsentant i Transfrigoroute, der er den europæiske organisation for temperaturregulerede transporter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063