23948sdkhjf

Pakkedistributører får foretræde for Trafikudvalget

De danske pakkedistributører med Danske Fragtmænd og GLS i spidsen får foretræde for trafikudvalget i sagen om den nye postlov, der vil medføre, at de danske pakkedistributører kommer til at skulle betale store beløb til Post Danmark.
- Vi skal oplyse udvalget om konsekvenserne af den nye lov, siger Morten Lindbo, DTL, som vil ledsage fragtmændene og GLS til mødet på torsdag den 25. november 2010.

- Staten kan med den nye lov i hånden tvinge private pakke- og postfirmaer til at aflevere en del af deres overskud, hvis Post Danmark får underskud på sin pakkedistribution i fremtiden.

- Vi er sikre på, at politikerne ikke har haft til hensigt at ødelægge konkurrencen på pakkepostområdet, siger Morten Lindbo.

30 millioner kroner

Hos Danske Fragtmændfrygter direktør Peter B. Jepsen, at hans virksomhed kan komme til at betalt 30 millioner kroner om året til Post Danmark.

- Loven indeholder et oplæg til en betalingsordning, der skal udligne Post Danmarks underskud på pakkeområdet.

- Vi har ca. 15 pct. af pakkemarkedet, og hvis Post Danmarks underskud bliver på 200 kroner, så skal vi betale 15 procents andel - og det bliver 30 millioner kroner.

- Vi har ikke lyst til at betale for det underskud, der er skabt, fordi Post Danmark har kørt med for lave priser, siger Peter Jepsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062