23948sdkhjf

DTL klager til Ombudsmanden

Køge Kommune, Rigspolitiet samt Midt- og Vestsjællands Politi har fået en klage at spekulere over.
Selv om politikerne i Køge har været i dialog med DTL og valgt at bløde væsentligt op på sin forbudszone for lastbiler ønsker DTL at få sat øget fokus på kommuners indgreb.

- Man kan bare ikke lave så vidtgående indgreb imod et helt erhverv uden dialog og uden at undersøge forholdene og konsekvenserne, siger DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

Også politiet

Derfor har DTL sendt en klage til Ombudsmanden over Køge Kommune. DTL drager også Midt- og Vestsjællands Politi og Rigspolitiet ind i klagen.

- Målet er at få Ombudsmanden til at vurdere de berørte myndigheders sagsbehandling – eller mangel på samme, siger Erik Østergaard.

Rigspolitiet har efter otte måneders behandlingstid truffet en formel afgørelse om, at DTL ikke er berettiget til at klage over Køge Kommunes forbud.

DTL klagede i december 2009, kort efter at Køge Kommune indførte forbuddet mod de tunge lastbiler.

- Vi har klaget over Køge Kommune, fordi kommunen ikke har fulgt færdselslovens §92 med en ordentlig oplysning om sagen over for de berørte parter, der heller ikke har været inddraget først, siger Erik Østergaard.

Klagen over Midt- og Vestsjællands Politi går på, at de har vurderet deres rolle til stort set kun at godkende forbudsskiltene og ikke forbudszonens mulige konsekvenser.

- Når det gælder Rigspolitiet, så har instansen ikke fra begyndelsen tillagt klagen opsættende virkning, selv om transportvirksomhederne blev økonomisk hårdt ramt fra Dag 1 ved forbuddet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093