23948sdkhjf

ITD: Skilte på engelsk i Danmark

Danmark bør gå forrest med skiltning for udenlandske trafikanter. Skilte på både dansk og engelsk vil være med til at hæve trafiksikkerheden på de danske veje.
Af Mogens Therkelsen, Formand for International Transport Danmark (ITD)

Negative overskrifter

En væltet lastbil på Storebæltsbroen trak i sidste uge overskrifter i aviserne. Heldigvis var der ingen, der kom noget alvorligt til, men uheldet blokerede broen i mange timer og var på den måde til gene for mange mennesker.

Der var tale om en udenlandsk lastbil med en udenlandsk chauffør, og det betød som sædvanligt, at der fremkom negative kommentarer om udenlandske trafikanter i pressen såvel som på gaden blandt menig-mand.

Den slags er unfair og et kedeligt symptom på, at intolerancen og fordommene ind i mellem tager overhånd, når vi diskuterer emner som udlændinge eller trafik - og særligt når det som her er begge dele, det drejer sig om på én gang!

De samme automatreaktioner blev udløst, da nye tal fra Rigspolitiet viste, at udlændinge er overrepræsenteret i rapporterne, når der foretages trafikkontroller.

Manglende informationer

For at bevare perspektivet på tingene er det vigtigt at huske, at danske køretøjer også kommer ud for ulykker i udlandet, og at der i øvrigt ikke automatisk er tale om uansvarlig kørsel, hver eneste gang en lastbil kommer ud for et uheld - uanset chaufførens nationalitet.

Chauffører, der kører i fremmede omgivelser uden at kende sprog og kultur, er mere udsatte for uheld; men heldigvis kan vi gøre noget konstruktivt ved det - og her spiller information en vigtig rolle.

I stedet for at beklage os over udlændingene på de danske veje, bør vi glæde os over, at vores land er attraktivt for handel og turisme. Udenlandsk trafik på vores veje er et tegn på, at der er gang i hjulene herhjemme.

Kan gøre mere

Enkeltstående uheld og statistikker bør derfor ikke misbruges til at gøre livet mere surt for de udenlandske trafikanter, men tværtimod minde os om, at vi godt kan gøre endnu mere for at hjælpe og informere udenlandske trafikanter på vores veje.

Fra ITDs side har vi tidligere foreslået, at Danmark skal gå forrest med at skilte på både dansk og engelsk, hvor det giver mening og kan hjælpe vores udenlandske gæster.

Det vil være med til at hæve trafiksikkerheden en ekstra tand.

Danmark er et lille land i udkanten af Europa, men vi kan og bør placere os centralt på transportens Europakort ved at have verdens bedste informationsniveau for udenlandsk trafik på vores veje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141